Bio-Ron Magnesiumolie


zie contact-pagina
WebwinkelKeur
PostNLDPD
iDeal, PayPal, VISA, MasterCard of overschrijving

16,90

Beschikbaar:
3 stuks
Artikelnummer:
BR-4025
Merk:
Bio-Ron
Inhoud:
500 ml

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
WebwinkelKeur

Omschrijving

Vul een mogelijk magnesiumtekort aan door middel van opname door de huid. Geschikt voor honden maar kan ook bij jezelf gebruikt worden.

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich er van bewust dat in deze tijd de toevoer van voldoende magnesium een essentiële rol speelt in het lichaam. Zo is het bijvoorbeeld een onmisbare co-factor bij ruim 300 enzymmatige reacties.

Bij topsporters is al langer bekend dat magnesium de prestatie en het uithoudingsvermogen vergroot o.a. door de afgifte van zuurstof naar de spieren en het brein. Magnesium is essentieel voor de botopbouw en goed functioneren van de zenuwbanen.

Het promoot kracht, uithoudingsvermogen en (heel belangrijk) zorgt voor diepe spierontspanning waardoor er volledig herstel kan plaatsvinden in de spierweefsels.

Honden of katten die een goede veelzijde voeding krijgen, zouden in principe voldoende magnesium moeten binnenkrijgen, dat wil zeggen als ook de opname processen in de maag en darmen goed verlopen. Helaas is het zo dat een goede opname nog wel eens te wensen overlaat. Daarnaast is ondertussen ook bekend dat het magnesium gehalte in voeding de laatste decennia significant is afgenomen. Door de intensieve voedselproductie wordt de bodemgezondheid sterk verstoord en komt er steeds minder magnesium in het voedsel terecht.

Magnesium toevoegen

Magnesium kan ook als voedingssupplement worden toegediend, maar de kwaliteit hiervan, en daarmee de opname, is nogal sterk wisselend dus moet u meer toevoegen om resultaat te bekomen. Echter een hoge orale inname van magnesium verstoort de maag- en darmprocessen, zo wordt het ook ingezet om te laxeren.

Transdermale toepassing (via de huid) van zuivere magnesium chloride olie is daarom een betere methode.

Dit betekent simpel:

 • Lichaamseigen magnesium vorm
 • Geen onnodige belasting voor het spijsverteringskanaal
 • Geen geknoei met supplementen door het voer

Signalen van magnesium tekort

 • Het dier reageert niet langdurig positief op fysiotherapeutische behandelingen, soms een paar dagen wel en dan weer niet.
 • Overgevoelig voor stimuli, een angstig of onrustig voorkomen
 • Moeite hebben met ontspannen
 • Zenuwtrekjes
 • Gespannen lichaam
 • Gevoelige rug
 • Geïrriteerd
 • Jeuk en eczeem
 • Moeilijkheden om te focussen
 • Overgevoelig voor licht en geluid
 • Onregelmatige hartslag

Op langere termijn veroorzaakt een tekort aan magnesium:

 • Spierafname
 • Slechte aderen
 • Verteringsproblemen

Sommige dieren hebben geen duidelijk zichtbare disbalans terwijl deze wel aanwezig kan zijn. Andere dieren laten wel duidelijke signalen zien.

Magnesium olie toepassen moet binnen enkele weken duidelijke positieve verschillen geven.

Zelf gebruiken

Deze olie is zo zuiver dat je het ook op jezelf kunt toepassen en ervaren wat het met jouw lichaam en geest doet. Hierdoor ben je ook beter in staat de, soms subtiele, positieve verschillen waar te nemen die je huisdier jou laat zien en voelen. Ook te gebruiken als zeer effectieve deodorant!

Behandeling

Transdermaal toepassen van deze olie is de meest veilige methode om extra magnesium aan te voeren, over of onder doseren is hierbij vrijwel onmogelijk.

De toepassing is simpel, over de vacht sprayen en in masseren. Bij spierspanningen kan er plaatselijk wat ruimer gedoseerd worden.

Soms kan de extra prikkeling die de olie op de huid geeft bij dieren die al overgevoelig zijn, bijvoorbeeld door een magnesium gebrek, toch nog even te veel zijn en stress veroorzaken. Begin dan met een verdunde olie (1 op 1) en spoel dit na een minuut of 10 intrekken uit met schoon water. Kun je een dier niet afspoelen gebruik dan een hogere verduning bijvoorbeeld 1 op 2 of 1 op 3. Deze (over)gevoeligheid verdwijnt meestal na enkele behandelingen zodat je de olie gewoon puur kunt gebruiken.

Voor de meeste dieren zal dit niet nodig zijn en kan de olie gewoon in het huidvet achterblijven zonder dat dit een belasting vormt. Integendeel gedurende de hele dag zal er dan via de huid nog steeds magnesium opgenomen kunnen worden.

Actieve dieren kan u dagelijks behandelen, minder actieve dieren 1 tot meerdere keren per week, afhankelijk van de behoefte.

Bij dieren die vrij dik in de vacht zitten zijn de dun behaarde delen de plaatsen waar de magnesium vrij direct in de bloed en lymfe banen wordt opgenomen. Maar ook via de andere delen van het lichaam zal de magnesium chloride die in het huidvet is vastgelegd uiteindelijk opgenomen kunnen worden.

De achter gebleven magnesium heeft echter ook de eigenschap vocht aan te trekken, dus in natte perioden bij dieren die veel buiten lopen is het beter de gebieden van de vitale organen niet / minder vaak te behandelen.

Let op, het is een zout product en dat gaat niet zo goed samen met metaal, het gaat dan roesten, voorkom dus contact (of spoel het direct af) met metalen delen van bijvoorbeeld hals- of leibanden.

Therapeutisch

Ondertussen is deze magnesiumolie ook ontdekt door de therapeuten die via verschillende massage technieken allemaal streven naar ontspanning oftewel doorstroming van cellulaire communicatie in de weefsels.

Magnesium staat tenslotte symbool voor ontspanning en cel communicatie dus is het vanzelfsprekend op het moment van massage tegelijk deze lichaamseigen vorm van magnesium in de bloed en lymfe banen te stuwen.

Dosering

Deze olie bevat minimaal 31% goed opneembare magnesium chloride. Maar zoals gezegd is het eigenlijk onmogelijk exact te bepalen wat de individuele behoefte per dier is en is over of onder doseren vrijwel niet mogelijk.

Ons advies is liefst iedere dag of anders zeker met enige regelmaat deze olie toe te passen zodat er geen magnesiumtekort kan ontstaan oftewel de lichaamsbuffer goed op peil blijft.

Om toch enigszins een richtlijn te geven is onze ervaring dat je een hond van 10 kg dagelijks met 1 tot 2 ml olie behandelt, 1 x sprayen is 1 ml.

Van de Zechstein bron

Uiteraard kunt u er van uit gaan dat Bio-Ron de hoogste kwaliteit aanbiedt, de olie is afkomstig van de Zechstein bron in Groningen.

De Zechstein zee is een onderaardse zee van minstens 250 miljoen jaar oud die zich uitgestrekt over een gebied wat Engeland, Schotland, Groningen, Duitsland, Oekraïne en Rusland bestrijkt. De bron in Tripscompagnie / Groningen is 'erkend' de bron die het meest zuivere product levert. De winning staat onder constante controle en op een moment dat de zuiverste vorm van magnesium hier wordt opgepompt wordt deze niet verder bewerkt en als pure olie in de handel gebracht.

Deze olie komt rechtstreeks uit de bron waarbij te temperatuur niet boven de 70 graden uitkomt. De overige zout winning wordt omgezet in zogenoemde flakes / kristallen. Hier kun je ook olie van maken maar dit geeft niet hetzelfde product als de zuivere olie. De flakes zijn geproduceerd door een verdampingsproces waarbij de magnesiumoplossing uit de bron wordt verhit tot 160 graden Celsius. Water wordt verdampt tot er een concentratie van 47% magnesiumchloride is bereikt. Dit is de juiste concentratie om magnesiumchloride-hexahydraat te verkrijgen, de stabiele vaste vorm / kristallisatie. Door deze verhitting zal echter een deel van de goed opneembare magnesium chloride (MgCl2) ontbinden tot het minder goed opneembare MgOHCl (magnesiumhydroxide chloride), MgCO3 (magnesiumcarbonaat) en wat HCl (waterstofchloride). Deze zijn verantwoordelijk voor de witte waas die je ziet op de kristallen, het zijn onschadelijke bijproducten die ontstaan in het proces om de kristallen te kunnen produceren.  

Voor toepassingen als badzout zijn deze flakes / kristallen overigens perfect geschikt maar minder geschikt om bijvoorbeeld zelf olie van te maken omdat dan nog meer goed opneembare magnesium chloride verloren gaat. Voor toepassingen direct op de huid, bij mens en dier, bevelen wij de meest zuivere en natuurlijke magnesiumolie te gebruiken. Rechtstreeks uit de bron zonder extra bewerkingen.

Specificatie

Kenmerken
Inhoud 500 ml

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X